Ga naar de inhoud

Schapenvachten

Baby’s/Kinderen

Kinderen zijn zoveel puurder dan wij en laten zich daarom ook niet vertellen wat ze wel of niet fijn moeten vinden. Zo verkochten wij in het verleden chemisch gelooide vachten. Deze zijn ook mooi en niets mis mee, maar onze kinderen hadden altijd sterk de voorkeur voor de ecologisch gelooide vachten. (Deze worden gelooid op natuurlijke wijze met o.a. water zout en aluin zonder de toepassing van chemische producten). Het voordeel van de natuurlijk gelooide vachten is dat ze veel langer mooi blijven door de lanoline (vetlaag) die erin zit. Bestand tegen ongelukjes en hebben helende werking op mens en dier. 

De keuze van onze kinderen maakte dat wij volledig zijn overgestapt. De investering is wat hoger, maar dat vinden wij het zeker waard! Ruikt een schapenvacht extreem naar parfum? Dan moet je je afvragen wat ze proberen te maskeren. Onze vachten ruiken naar schaap. Die geur zal binnen enkele weken verdwijnen door gebruik, maar het kan zo zijn dat in de eerste weken de kinderen/baby’s ook naar een klein schaapje ruiken.

Krijg je een baby’tje, dan is een schapenvacht een mooie aanschaf. Ze worden er rustig, geeft ze geborgenheid door de geur en doordat het meteen de lichaamstemperatuur aanneemt. De temperatuur van een baby is al die tijd geregeld door je moeder en ineens moeten ze het zelf doen. Een enorme overgang is dit waardoor ze vaak huilen. Je kan dit ondersteunen door ze op een schapenvacht te laten slapen. Gebruikt hiervoor de kort geschoren of medicinale schapenvachten (te herkennen aan de geleide kleur) en leg in de beginperiode een hydrofiele luier bij het hoofd zodat je vacht niet steeds nat is als ze vaak spuwen. Een spuugje erop? Laat het drogen en borstel het er weer uit. Zo simpel is het! Voor verdere onderhoudstips, kijk bij de rubrieken onderhoud, schoomaken en ongelukjes

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kinderen die vanaf de geboorte op een schapenvacht slapen minder kans op bijvoorbeeld astma en andere allergieën ontwikkelen. De cijfers daarvan zijn echt enorm hoog! Ook bij huidaandoeningen zoals eczeem is een schapenvacht erg fijn. Het heeft een helende werking door de natuurlijke lanoline laag.

Probeer de vacht!

Wil je een schapenvacht samen met je kind uitzoeken?

Maak dan een afspraak om te komen voelen, kijken en beleven. We nemen de tijd om de juiste vacht uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee.

Niets mooier dan dat je kind zijn eigen vachtje uit mag zoeken.