Ga naar de inhoud

Schapenvachten

Kleur - Bont

De meeste bonte vachten die wij hebben zijn afkomstig van het Hollandse schaap. Dik vol en heerlijk om in te zitten!

Ze zijn in verschillende formaten te verkrijgen van 110cm tot soms wel 160cm! en hebben uiteraard allemaal andere aftekeningen.Voor een bonte bedoeling zijn twee bonte vachten prachtig in de camper of interieur.  Zoek je meer rust? dan is een combinatie met een witte of bruine vacht aan te raden.

Omdat ze allemaal zo verschillend zijn en voelen, raden wij aan langs te komen in onze winkel. Want breng ons een bezoek, dan nemen we uitgebreid de tijd om dit te laten beleven. hoe voelen ze, zitten ze en moet je ze onderhouden.

Onze vachten zijn ecologisch gelooid, met o.a. water zout en aluin. Dit proces is niet zomaar gedaan, er gaat veel tijd en energie in zitten om een vacht mooie en soepel te krijgen. Onze looier kiest ervoor om de vachten 3x door de kammachine te halen waardoor deze een natuurlijke uitstraling heeft. Ook hebben wij schapenvachten die niet extra zijn behandeld met zeepgeuren. Dit is ook een bewuste keuze omdat alle extra bewerkingen de lanoline afbreekt. Waarom wij lanoline zo belangrijk vinden kan je lezen in de rubriek werking bij informatie schapenvachten. De schapenvachten ruiken naar schaap. Ruikt een schapenvacht extreem chemisch of naar zeep, moet je je afvragen of deze wel op een gezonde manier gelooid is of is geverfd. Kinderen en dieren hebben sterk de voorkeur voor een natuurlijk geoliede vacht en dat is niet voor niets. Deze geur is binnen enkele weken verdwenen. Echter, hang je de vacht buiten te luchten, komt het schaap weer terug en zal deze weer wat sterker ruiken. Denk dus niet als je het niet lekker vind ruiken, ik hang hem even buiten, want dat werkt averechts. Ze ruiken echt niet extreem zoals je ze wel eens in het buitenland tegenkomt, maar vind je het toch vervelend, kan je altijd Zeepnood gebruiken.

Het is een restproduct uit de vleesindustrie. Er worden dus geen schapen voor gedood. Onze leerlooiers nemen alleen ruwe vachten af bij schapenboeren die respect voor het dier hoog in het vaandel hebben.

Schuif heen en weer!

Voor
Na

Een paar bonte vachten

Wil je een schapenvacht voor in je camper?

Maak dan een afspraak om te komen passen. We nemen de tijd om de juiste vacht uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee