Ga naar de inhoud

Schapenvachten

Kleur - Bruin

De bruine vachten zijn een beetje het ondergeschoven kindje van de schapenvachten. Ze zijn ook meestal wat goedkoper van bijvoorbeeld de witte vachten terwijl ze echt pracht zijn! De meeste bruine vachten zijn afkomstig uit Nederland en zijn dik en robuust. Het zijn stoere vachten die ook niet misstaan in een klassiek interieur. Ze zijn er in verschillende kleurschakeringen en je kan voelen dat vaak de lichtere vachten wat zachter zijn.

Koop je een bruine vacht voor je huisdier, hou er dan rekening mee dat als je een dier hebt dat licht van kleur is, de haren die ze verliezen ook beter te zien zijn. Ons advies is: Kies de kleur die het dichts bij het dier zelf liggen.

Onze vachten zijn ecologisch gelooid, met o.a. water zout en aluin. Dit proces is niet zomaar gedaan, er gaat veel tijd en energie in zitten om een vacht mooie en soepel te krijgen. Onze looier kiest ervoor om de vachten 3x door de kammachine te halen waardoor deze een natuurlijke uitstraling heeft. Ook hebben wij schapenvachten die niet extra zijn behandeld met zeepgeuren. Dit is ook een bewuste keuze omdat alle extra bewerkingen de lanoline afbreekt. Waarom wij lanoline zo belangrijk vinden kan je lezen in de rubriek werking bij informatie schapenvachten. De schapenvachten ruiken naar schaap. Ruikt een schapenvacht extreem chemisch of naar zeep, moet je je afvragen of deze wel op een gezonde manier gelooid is of is geverfd. Kinderen en dieren hebben sterk de voorkeur voor een natuurlijk geoliede vacht en dat is niet voor niets. Deze geur is binnen enkele weken verdwenen. Echter, hang je de vacht buiten te luchten, komt het schaap weer terug en zal deze weer wat sterker ruiken. Denk dus niet als je het niet lekker vind ruiken, ik hang hem even buiten, want dat werkt averechts. Ze ruiken echt niet extreem zoals je ze wel eens in het buitenland tegenkomt, maar vind je het toch vervelend, kan je altijd Zeepnood gebruiken.

Het is een restproduct uit de vleesindustrie. Er worden dus geen schapen voor gedood. Onze leerlooiers nemen alleen ruwe vachten af bij schapenboeren die respect voor het dier hoog in het vaandel hebben.   

Schuif heen en weer!

Voor
Na

Een aantal bruine vachten

Wil je een schapenvacht voor in je camper?

Maak dan een afspraak om te komen passen. We nemen de tijd om de juiste vacht uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee

Waarom een schapenvacht voor in de camper?

  • Vochtregulerend, dus geen last van een zweetrug tijdens het rijden.
  • Comfortabel, heel fijn voor mensen met o.a. rugklachten
  • Isolerend (dit werkt naar twee kanten, warm bij koud en verkoelend bij warm weer
  • Goed bij reuma of artrose (mensen ervaren veel verlichting)
  • Voorkomt doorliggen/zitten (vroeger werd het veel gebruikt bij bedlegerige mensen) 
  • Behoud van je bekleding 
  • Gezellige en huiselijke sfeer