Ga naar de inhoud

Camper vachten

Waarom een schapenvacht voor in de camper?

  • Vochtregulerend, dus geen last van een zweetrug tijdens het rijden.
  • Comfortabel, heel fijn voor mensen met o.a. rugklachten
  • Isolerend (dit werkt naar twee kanten, warm bij koud en verkoelend bij warm weer)
  • Goed bij reuma of artrose (mensen ervaren veel verlichting)
  • Voorkomt doorliggen/zitten (vroeger werd het veel gebruikt bij bedlegerige mensen) 
  • Behoud van je bekleding 
  • Gezellige en huiselijke sfeer
 
Wij zijn gespecialiseerd in de grootste vachten die er bestaan. We hebben vachten in alle kleuren en diktes, die de hele stoel kunnen bekleden (rugleuning is 90cm en de zitting 50cm)
Toch is het belangrijk om te komen passen. Niet alleen omdat ze allemaal anders voelen en daardoor ook zitten, maar ook omdat je vaak met een hele andere keuze naar huis gaat dan je in eerste instantie in je hoofd had. Een vacht kan zo anders ogen in de camper dat je dan toch voor iets heel anders gaat. Of een andere kleur kan zo prettig voelen en zitten dat je er als een blok voor kan vallen. 
 
Wij werken alleen op afspraak zodat we goed de tijd kunnen nemen voor jullie.
In ongeveer een uur geven we uitleg over de verschillende soorten vachten, de werking en het onderhoud, spitten de grote stapels door waarna we met een stapel vachten in de camper gaan passen naar de perfecte schapenvacht. 
 
We hebben ook een aantal vachten die aan elkaar zijn gemaakt. Deze zijn zo genaaid dat stikrand in de naad van de stoel valt. Deze passen dus altijd en kunnen eventueel online besteld worden als je de reis naar Drenthe niet wil maken.
Maar ook bij deze vachten geldt dat geen enkele hetzelfde. Is, dus zullen er altijd verschillen in zitten. Deze vachten zijn te vinden onder het kopje CAMPERVACHTEN.
 

Onze vachten zijn ecologisch gelooid, met o.a. water zout en aluin. (het zout kan vocht aantrekken, dus zet je de camper in de stalling, haal de vachten er dan uit, dan voorkom je dat de klipjes van de elastieken gaan oxideren en roest kunnen achterlaten op de vacht.

Dit proces is niet zomaar gedaan, er gaat veel tijd en energie in zitten om een vacht mooie en soepel te krijgen. Onze looier kiest ervoor om de vachten 3x door de kammachine te halen waardoor deze een natuurlijke uitstraling heeft. Ook hebben wij schapenvachten die niet extra zijn behandeld met zeepgeuren. Dit is ook een bewuste keuze omdat alle extra bewerkingen de lanoline afbreekt. Waarom wij lanoline zo belangrijk vinden kan je lezen in de rubriek werking bij informatie schapenvachten. De schapenvachten ruiken naar schaap. Ruikt een schapenvacht extreem chemisch of naar zeep, moet je je afvragen of deze wel op een gezonde manier gelooid is of is geverfd. Kinderen en dieren hebben sterk de voorkeur voor een natuurlijk geoliede vacht en dat is niet voor niets. Deze geur is binnen enkele weken verdwenen. Echter, hang je de vacht buiten te luchten, komt het schaap weer terug en zal deze weer wat sterker ruiken. Denk dus niet als je het niet lekker vind ruiken, ik hang hem even buiten, want dat werkt averechts. Ze ruiken echt niet extreem zoals je ze wel eens in het buitenland tegenkomt, maar vind je het toch vervelend, kan je altijd Zeepnood gebruiken.

Het is een restproduct uit de vleesindustrie. Er worden dus geen schapen voor gedood. Onze leerlooiers nemen alleen ruwe vachten af bij schapenboeren die respect voor het dier hoog in het vaandel hebben.   

 

Schuif heen en weer!

Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After

Wil je een schapenvacht voor in je camper?

Maak dan een afspraak om te komen passen. We nemen de tijd om de juiste vacht uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee