Ga naar de inhoud

Schapenvachten

Dieren

Dieren laten zich niet vertellen wat ze wel of niet fijn moeten vinden. Zo verkochten wij in het verleden chemisch gelooide vachten. Deze zijn ook mooi en niets mis mee, maar onze dieren hadden altijd sterk de voorkeur voor de ecologisch gelooide vachten. (Deze worden gelooid op natuurlijke wijze met o.a. water zout en aluin zonder de toepassing van chemische producten). Het voordeel van de natuurlijk gelooide vachten is dat ze veel langer mooi blijven door de lanoline (vetlaag) die erin zit. Bestand tegen ongelukjes en hebben helende werking op mens en dier. 

De keuze van onze dieren en kinderen maakte dat wij volledig zijn overgestapt. De investering is wat hoger, maar dat vinden wij het zeker waard! Ruikt een schapenvacht extreem naar parfum? Dan moet je je afvragen wat ze proberen te maskeren. Onze vachten ruiken naar schaap. Die geur zal binnen enkele weken verdwijnen door gebruik, maar het kan zo zijn dat in de eerste weken de dieren ook naar een klein schaapje ruiken.

Krijg je een puppy of kitten, dan is een schapenvacht een mooie aanschaf. Ze worden er rustig, geeft ze geborgenheid door de geur en doordat het meteen de lichaamstemperatuur aanneemt. de geborgenheid van je moeder en je broertjes en zusjes ben je kwijt. Een enorme overgang is dit waardoor ze vaak zielig zijn en in de nachten de hele boel bij elkaar kunnen janken. Je kan dit ondersteunen door ze op een schapenvacht te laten slapen. het mooie van een schapenvacht is dat ze de geur van een hond niet aannemen. het gaat dus niet naar hond stinkenen je hoef het niet iedere week te wassen net als een mand of kussen waar ze normaal op liggen. de meeste weten dat dit (helemaal bij nat weer) enorm kan gaan stinken. Zelfs zo erg dat je hele huis ernaar ruikt. 

Voor onderhoudstips, kijk bij de rubrieken onderhoud, schoomaken en ongelukjes

Daarnaast heeft een schapenvacht ook andere voordelen. Denk net als bij de mens aan reuma, artrose en doorliggen bij oudere honden. Vaak hebben ze op oudere leeftijd last bij opstaan door versleten heupen. Dit kan je voor een groot deel wegnemen door ze een vacht te geven. Wij en onze klanten hebben hele goede ervaringen daarmee!! Het heeft een helende werking door de natuurlijke lanoline laag. Zo verdwenen de open p[lekken bij onze oude hond als sneeuw voor de zon en groeide het haar er zelfs na twee weken al weer op. daarvoor zijn we zeker twee jaar aan het leren geweest met zalfjes van de dierenarts wat geen effect had. 

Wil je een schapenvacht of mand uitzoeken met je hond?

Maak dan een afspraak om te komen passen. We nemen de tijd om de juiste vacht of mand uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee

Want niets is mooier dan dat je hond zelf mag kiezen.