Ga naar de inhoud

Schapenvachten

Kleur - Grijs

De meest gewilde vachten zijn toch wel de grijze. niet alleen omdat het toch wel een modekleur is, maar ook omdat combineren ook goed kan in verschillende interieurs. 

Onze vachten zijn NIET geverfd! heb je een vacht die dit wel is, heb je, naast dat dit onnatuurlijk is, ook grote kans op verkeuren.

We hebben de meest uiteenlopende kleurschakeringen en type schapenvachten die er maar te krijgen zijn. Van langharig tot kots geschoren, van heel licht tot diepgijns met prachtige bruintinten.

Omdat er maar liefst 900 schapenrassen in de wereld zijn en hier ieder jaar weer bijkomen, is het vooral bij deze last om er een specifiek ras aan te hangen.

verkrijgbaar van 110cm tot wel 160cm (de laatste zijn zo groot dat het wel beren lijken).

Van een foto kopen? persoonlijk zou ik een vacht zelf uit willen zoeken en voelen, zien en beleven hoe deze is. Wil je dat niet, dan hebben we een kleine selectie vachten op onze website staan.

Onze vachten zijn ecologisch gelooid, met o.a. water zout en aluin. Dit proces is niet zomaar gedaan, er gaat veel tijd en energie in zitten om een vacht mooie en soepel te krijgen. Onze looier kiest ervoor om de vachten 3x door de kammachine te halen waardoor deze een natuurlijke uitstraling heeft. Ook hebben wij schapenvachten die niet extra zijn behandeld met zeepgeuren. Dit is ook een bewuste keuze omdat alle extra bewerkingen de lanoline afbreekt. Waarom wij lanoline zo belangrijk vinden kan je lezen in de rubriek werking bij informatie schapenvachten. De schapenvachten ruiken naar schaap. Ruikt een schapenvacht extreem chemisch of naar zeep, moet je je afvragen of deze wel op een gezonde manier gelooid is of is geverfd. Kinderen en dieren hebben sterk de voorkeur voor een natuurlijk geoliede vacht en dat is niet voor niets. Deze geur is binnen enkele weken verdwenen. Echter, hang je de vacht buiten te luchten, komt het schaap weer terug en zal deze weer wat sterker ruiken. Denk dus niet als je het niet lekker vind ruiken, ik hang hem even buiten, want dat werkt averechts. Ze ruiken echt niet extreem zoals je ze wel eens in het buitenland tegenkomt, maar vind je het toch vervelend, kan je altijd Zeepnood gebruiken.

Het is een restproduct uit de vleesindustrie. Er worden dus geen schapen voor gedood. Onze leerlooiers nemen alleen ruwe vachten af bij schapenboeren die respect voor het dier hoog in het vaandel hebben.   

Schuif heen en weer!

Voor
Na

Enkele grijze schapenvachten

Wil je een schapenvacht voor in je camper?

Maak dan een afspraak om te komen passen. We nemen de tijd om de juiste vacht uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee