Ga naar de inhoud

Schapenvachten

Kleur - Medicinaal

Medicinale vachten worden vaak gebruikt in de zorg en in babybedjes. Ze zijn dicht van structuur en door hun compactheid geven ze de optimale drukverdeling wat als zeer verlichtend ervaren wordt. Mensen met weinig zitvlees, rugklachten of slechte doorbloeding hebben er baat bij. Het is heel goed bij reuma, artrose en doorligplekken verdwijnen er zelfs door. 

Deze vachten hebben een speciale bewerking gehad waardoor ze enkele keren gewassen kunnen worden. (hoewel dit kan, raden wij het alsnog af, want een vacht kan heel wat hebben en is zelfreinigend). 

De vachten die wij hebben zijn rond de 125cm en online te bestellen. Ze zijn gelig van kleur.

Onze vachten zijn ecologisch gelooid, met o.a. water zout en aluin. Dit proces is niet zomaar gedaan, er gaat veel tijd en energie in zitten om een vacht mooie en soepel te krijgen. Onze looier kiest ervoor om de vachten 3x door de kammachine te halen waardoor deze een natuurlijke uitstraling heeft. Ook hebben wij schapenvachten die niet extra zijn behandeld met zeepgeuren. Dit is ook een bewuste keuze omdat alle extra bewerkingen de lanoline afbreekt. Waarom wij lanoline zo belangrijk vinden kan je lezen in de rubriek werking bij informatie schapenvachten. De schapenvachten ruiken naar schaap. Ruikt een schapenvacht extreem chemisch of naar zeep, moet je je afvragen of deze wel op een gezonde manier gelooid is of is geverfd. Kinderen en dieren hebben sterk de voorkeur voor een natuurlijk geoliede vacht en dat is niet voor niets. Deze geur is binnen enkele weken verdwenen. Echter, hang je de vacht buiten te luchten, komt het schaap weer terug en zal deze weer wat sterker ruiken. Denk dus niet als je het niet lekker vind ruiken, ik hang hem even buiten, want dat werkt averechts. Ze ruiken echt niet extreem zoals je ze wel eens in het buitenland tegenkomt, maar vind je het toch vervelend, kan je altijd Zeepnood gebruiken.

Het is een restproduct uit de vleesindustrie. Er worden dus geen schapen voor gedood. Onze leerlooiers nemen alleen ruwe vachten af bij schapenboeren die respect voor het dier hoog in het vaandel hebben.   

schuif heen en weer!

Voor
Na

Wil je een schapenvacht voor in je camper?

Maak dan een afspraak om te komen passen. We nemen de tijd om de juiste vacht uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee