Ga naar de inhoud

Schapenvachten

Ongelukjes

Vaak krijgen we de vraag wat te doen bij ongelukjes.

Een baby spuugt natuurlijk veel de eerste periode. Wij raden dan ook aan om een hydrofile luier bij het hoofdje te leggen. 

Andere ongelukjes zoals ontlasting is een kwestie van schoon deppen/ uitschudden en laten drogen aan de lucht. (niet wrijven!) borstelen en weer gebruiken. Je zal merken dat je een kring in het leer kan krijgen als het helemaal door is gelekt, maar dat de haren het vuil en de geur niet opnemen. 

Het idee is dat het niet hygiënisch is, maar de werkelijkheid is anders. Wij zijn in deze tijd en in dit land zo schoon opgevoed dat we dit soms wat te ver doorvoeren met alle gevolgen van dien.

Honden en katten maken ook wel eens een vergissing door wat te laten lopen of te spugen op de vacht. Daar geldt hetzelfde voor, uitschudden, drogen, kammen en weer gebruiken. En steek na een week je neus er maar eens in (lijkt ook weer zo vies) maar je zal ruiken dat je er niets meer van ruikt. Urine van een kat is een ander verhaal. ben je er op tijd bij, is het geen probleem, maar is het er al ingetrokken, is het lastig om de geur er weer uit te krijgen. Wat je ook altijd kan extra proberen is de vacht in te sprayen met een oplossing van water en azijn, hier een laag backingsoda overheen te strooien, 24 uur laten intrekken en met de stofzuiger te verwijderen. Dit zal de geur absorberen. 

Mocht je nog niet overtuigd zijn van het bovenstaande, hebben wij nog Zeepnood (link) de wasmachine in een flesje die een geur neutraliseert. Dit kan je ook gebruiken als je de schapenvacht van zichzelf sterk vind ruiken. Of bij iets dat je wel wil reinigen, maar niet in de wasmachine kan doen.

Bijbehorend product

Wil je een schapenvacht ?

Maak dan een afspraak om te komen voelen, kijken en beleven! We nemen de tijd om de juiste vacht uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee