Ga naar de inhoud

Schapenvachten

Kleur - Wit

De meest verkochte schapenvachten bij de ons zijn de witte! Makkelijk te combineren met vrijwel iedere kleur en soort interieur.

In de camper geeft het een ruimtelijk effect door de lichte kleur en is mooi te combineren met bijvoorbeeld een bonte vacht.

Hoewel je zou denken dat iedere witte vacht op de andere lijkt, komt bedrogen uit. Dit kan je alleen ervaren als je het voelt! ze zijn allemaal anders van structuur, zachtheid, dikte/compactheid, formaat en zelfs kleur.

We hebben witte vachten van Nederlandse, Engelse en Duitse rassen en zijn gespecialiseerd in de grote vachten. deze vind je vrijwel nergens anders, zelfs andere leerlooiers staan verteld van de hoeveelheid aan geste vachten wij hebben in ons assortiment. 

Kom je in onze winkel, dan nemen we uitgebreid de tijd om dit te laten beleven. hoe voelen ze, zitten ze en moet je ze onderhouden.

Onze vachten zijn ecologisch gelooid, met o.a. water zout en aluin. Dit proces is niet zomaar gedaan, er gaat veel tijd en energie in zitten om een vacht mooie en soepel te krijgen. Onze looier kiest ervoor om de vachten 3x door de kammachine te halen waardoor deze een natuurlijke uitstraling heeft. Ook hebben wij schapenvachten die niet extra zijn behandeld met zeepgeuren. Dit is ook een bewuste keuze omdat alle extra bewerkingen de lanoline afbreekt. Waarom wij lanoline zo belangrijk vinden kan je lezen in de rubriek werking bij informatie schapenvachten. De schapenvachten ruiken naar schaap. Ruikt een schapenvacht extreem chemisch of naar zeep, moet je je afvragen of deze wel op een gezonde manier gelooid is of is geverfd. Kinderen en dieren hebben sterk de voorkeur voor een natuurlijk geoliede vacht en dat is niet voor niets. Deze geur is binnen enkele weken verdwenen. Echter, hang je de vacht buiten te luchten, komt het schaap weer terug en zal deze weer wat sterker ruiken. Denk dus niet als je het niet lekker vind ruiken, ik hang hem even buiten, want dat werkt averechts. Ze ruiken echt niet extreem zoals je ze wel eens in het buitenland tegenkomt, maar vind je het toch vervelend, kan je altijd Zeepnood gebruiken.

Het is een restproduct uit de vleesindustrie. Er worden dus geen schapen voor gedood. Onze leerlooiers nemen alleen ruwe vachten af bij schapenboeren die respect voor het dier hoog in het vaandel hebben.   

Schuif heen en weer!

Voor
Na

Een paar witte schapenvachten

Wil je een schapenvacht voor in je camper?

Maak dan een afspraak om te komen passen. We nemen de tijd om de juiste vacht uit te zoeken, geven uitleg over het onderhoud, tips en advies. Hier zijn we een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee